Cum se irigă eficient o cultură de pepeni verzi?

25 August 2021

Tag:

Articole

Din zilele însorite de iunie, până în săptămânile pline de roade ale lui septembrie, pepenii verzi se recoltează intens de pe câmpuri și se vând în piețe. În România, există zone deja recunoscute pentru tradiția, cultura și calitatea în cultivarea pepenilor verzi. În Dăbuleni, se lucrează deja pentru înscrierea soiului autohton în rândul produselor cu indicație geografică protejată.

Pentru a ne putea bucura de dulceața pepenilor verzi, avem nevoie de o mână de cunoștințe despre cultivarea și ingrijirea lor. În articolul de astăzi, vom răspunde la o întrebare importantă în doi pași simpli: cum se irigă pepenii verzi?

#1 – Distanța între picuratori de 10cm, 20cm, sau 30cm.

Pepenii sunt plante cu cerințe ridicate față de temperatură, lumina soarelui și curenții de aer. În timp ce temperaturile optime oscilează între 15 și 30 de grade, se recomandă protejarea plantei de temperaturi mai mici de 10°C. Lumina intensă și constantă a soarelui influențează favorabil acumularea de zahăr în fruct. De asemenea, specialiștii recomandă un sol ușor, cu un pH cuprins între 6 și 7.2. Pentru irigarea prin picurare, recomandăm distanțe de 10cm, 20cm, sau 30cm între picuratori pentru o acoperire cât mai eficientă. 

#2 Intervalul de udare mai lung pentru solurile nisipoase.

În țara noastră, pepenii pot fi cultivați pe majoritatea câmpiilor românești. Pentru solurile nisipoase, precum cele din sud-vestul Olteniei, specialiștii NaanDanJain recomandă o distanță mai mică între picuratori și un interval mai lung de udare. Solurile nisipoase absorb apa mai repede decât alte tipuri, ceea ce le face o provocare pentru agricultori, dar totuși posibil de folosit.

Iar la final, o felie de pepene proaspăt recoltat, cu miez roșu și dulce, face deliciul nostru, al tuturor.

Pentru a facilita alegerea unui sistem de irigare potrivit pentru orice culturi agricole aveți în gând, la NaanDanJain le oferim clienților tot sprijinul nostru, prin experiența noastră de peste 80 de ani care ne ajută sa creăm pentru dvs. cele mai potrivite solutii de irigare. Aflați mai multe despre proiectele noastre și nu uitați că ne puteți contacta oricând aveți nevoie de un sfat cu privire la o irigare eficientă și corectă.

Urmăriți-ne pe Facebook pentru mai multe detalii legate de irigare și recolte, dar și pentru cele mai noi știri din domeniul agriculturii.

Galerie foto:

Distribuie stirea: