NaanDanJain Irigatii abordeaza Europa de Est prin Romania

17 Februarie 2011

Tag:

Presa, comunicat presa, naandanjain

Compania NaanDanJain a intrat pe piata din Romania anul trecut in mai 2010 si a reusit deja sa-si impuna produsele pentru irigatii la peste 1000 Ha de culturi diverse.

Cel mai important proiect de anul trecut a fost in zona Covasna si a adus companiei incasari de 150 000 euro.

In prezent compania are in curs de executie un numar de 5 proiecte de sisteme complete de irigatie si solarii incalzite in zonele de sud si centru. Suprafata acestora este de peste 300 ha pentru culturi de legume si pomi fructiferi.

"In ciuda problemelor semnalate e companie, piata agricola a Romaniei reprezinta in continuare cel mai mare potential din Europa de est. NDJ Romania isi propune sa devina un principal furnizor de solutii de irigare si pentru tarile vecine dar in acest moment focusul major ramane pe piata din Romania." Ileana Stanciu director general NaanDanjain

NDJ Romania are ca obiectiv atingerea unei cote de piata de 30% prin extinderea gamei de produse, investitia in echipa de vanzari pentru cursuri de specializare si extinderea spatiului de depozitare.

in primele 6 luni ale anului compania isi propune sa realizeze o serie de 12 seminarii pentru informarea fermierilor. NaanDanJain Romania isi va extinde in acest an activitatea atat in zona de Nord Vest cat si in Nord Est.

 

Desi gama de produse include tehnologii inteligente si complete de irigare si de control al climei, pentru sere si pepiniere, culturi in camp, livezi, gradini si zone rezidentiale, produsul vedeta pentru Romania anul trecut a fost linia de picurare, acesta fiind destinata oricaror tip de culturi in camp, livezi sau sere si a reprezentat o vanzare de 60% din cifra de afaceri inregistrata pe 2010.

NDJ produce toate tipurile de echipamente linii de picurare clasice sau cu presiune compensata, microaspersoare pentru control climatic si irigare, aspersoare pentru diverse tipuri de culturi agricole, sisteme de irigatii automatizate, etc

Recent NDJ Romania s-a relocat intr-un nou sediu de birouri si depozitare in zona Bragadiru, Jud Ilfov, cu o suprafata aproximativa de 850 mp, cu 50 % mai mult decat suprafata detinuta in 2010.

Anul trecut NaanDanjain a investit peste 27 milioane de US $ in r&d, dar si in achizitia de echipamente noi si in extinderi strategice precum India, America Latina si tari din estul Europei si CIS.

in prezent grupul NDJ are 5 centre de productie, al doilea cel mai mare aflandu-se chiar in Spania, cu o capacitate de fabricatie anuala de 100 milioane metri de linii de picurare, reprezentand o medie de 274 km de linie pe zi. Aceste investitii nu au sporit doar productivitatea din punct de vedere cantitativ dar au si diversificat-o rezultand produse de calitate superioara si au condus la cresterea eficientei prin economia de timp alocat productiei, de bani dar si minimizarea impactului asupra mediului.

in 2010 grupul a inregistrat o CA de 100.50 milioane US $ , in crestere cu 20% fata de anul precedent.

Pentru 2011 grupul se asteapta la o usoara crestere adusa de filialele din zona europeana. Alaturi de partenerul Jain, compania vizeaza un loc 1 in topul mondial de producatori de sisteme de irigatii.

Nota pentru editori:

Gigantul NaanDanJain, cu sediul central in Israel, este rezultatul punerii in participatie a celor doi giganti NaanDan Israel si Jains India si reprezinta in prezent principalul furnizor mondial de solutii personalizate de irigare, prezent in peste 100 de tari, precum Spania, Italia, Frata, dar si Mexic, Peru si Brazilia. Compania de investeste anual 5 % din CA in cercetare si dezvoltare de noi tehnologii.

Preluat de:

Distribuie stirea: