Piata de achizitii pentru micii fermieri este nefunctionala

03 Februarie 2011

Tag:

Presa, comunicat presa, naandanjain, piata achizitii, fermieri mici

Gigantul de talie internationala in irigatii, venit in piata din Romania in mai 2010, considera ca problemele cu care se confrunta agricultura in acesta tara sunt: 1. numarul prea mare de ferme de mici dimensiuni (1-5 ha), care reprezinta aprox. 85 % din suprafata cultivabila, 2. accesul limitat la fonduri si 3. costurile mari la energie si apa.

"NDJ a intampinat probleme similare cam in toate statele unde activeaza. Peste tot este prezenta tendinta de a economisi resurse: apa, energie. in acest sens, NDJ propune sisteme de irigatii cu presiune redusa pentru a economisi consumul de energie electrica si solutii diverse de irigare prin picurare, microaspersie pentru economia de apa. Teste ale companiei arata ca prin folosirea acetor tehnologii consumul de apa si energie este redus cu 50 %. Cu cat metoda de irigare este mai performanta, permitand si fertilizarea sau tratamentul culturii, cu atat recolta creste, iar consumul de resurse si forta de munca scade".

Potentialul pietei de agricultura din Romania este urias si conform datelor oficiale avem in prezent 2,96 mil ha neirigate, comparativ cu 300 000 ha (irigate scriptic). O piata foarte putin exploatata, cu investitii inca la inceput si absorbtia fondurilor UE in stadiu incipient.

"In prezent ajutorul oferit de stat si subventiile pentru micii fermieri nu sunt suficiente si indicat ar fi un program de creditare si/sau subventie coerent pentru tehnologizare in domeniul irigatiilor. in prezent suma pe care un femier roman o primeste sub forma de subventie este de aproape 4 ori mai mica decat suma primita de un fermier din Europa. (80 de EUR comparativ cu 300 EUR)"

NDJ investeste anual 5% din cifra de afaceri pentru dezvoltarea de noi tehnologii. Studiile efectuate de companie la nivel international, arata ca sistemele tehnologice pentru microirigatii oferite de NDJ ii asigura micului fermier o productivitate de 3 ori mai mare decat in mod normal.*

NDJ aduce pe piata solutii optimizate pentru toate tipurile de culturi, adaptate conditiilor particulare climatice si de sol in functie de regiune. Cel mai bine vandut produs al companiei in Romania este linia de picurare care ofera solutii optime pentru toate culturile din camp deschis, vita de vie, livezi sau sere, dar care are aplicatii si in zona rezidentiala. Acest produs a generat companiei incasari in valoare de 60% din totalul cifrei de afaceri pe anul trecut.

* arata un studiu efectuat de companie si postat pe www.naandanjain.com

Nota pentru editori:

Gigantul NaanDanJain, cu sediul central in Israel, este principalul furnizor mondial de solutii personalizate de irigare, prezent in peste 100 de tari, precum Spania, Italia, Frata, dar si Mexic, Peru si Brazilia. Cei peste 70 de ani de experienta, au permis companiei NaanDanJain Irrigation sa dezvolte tehnologii capabile sa creasca productivitatea pentru fiecare unitate de resurse apa, energie, clima.

Preluat de:

Distribuie stirea: