Solutie: Porumb

Descriere:

Este una din culturile ce pot fi folosite pentru producerea biocombustibilului.

Considerentele de ordin economic ale biocarburantului agricol pot fi justificate prin adoptarea unei tehnologii avansate de irigare.

Este o cultura care a fost prima oara cutivat de popoarele indigene in America Centrala in timpuri preistorice

Astazi, este cea mai cultivata cultura din lume urmat de orez si grau. Statele Unite ale Americii produc aproximativ 50% din porumbul recoltat din lume, in timp ce alte tari producatoare de top sunt India, Brazilia, Mexic, Franta si Argentina.

Poate fi consumat ca aliment sau utilizat pentru productia de faina, amidon, ulei, biocombustibil, hrana pentru animale.

Cultura necesita un climat cald si o irigare constanta si adecvata.

Perioada de crestere este de 75-80 zile atunci cand este cultivat pentru boabe si 110-115 zile cand e cultivat pentru insilozare.

Randamentele medii depind de mai multi parametri, cum ar fi specia de porumb, regiunea in care este crescut si graficul de plantare.

Randamentele pot varia de la 15-20 t/Ha de coceni (10 pana la 12 t/Ha boabe). Atunci cand este cultivat pentru furaje, randamentul poate atinge de la 20 la 30 t/Ha.

Pentru informatii legate de sol, semanat, sistem de irigatii, tabel scadere randament, fertilizare si multe altele descarca brosura.